Lezingenreeks: mee op café

Het Linterse gemeentebestuur plant in het voorjaar vijf lezingen over vijf  boeiende onderwerpen. Volg je ze alle vijf? Dan kan je over de belangrijkste onderwerpen meepraten en ben je weer ‘mee op café’. De eerste twee lezingen zijn al gekend.

‘Onder de ludieke titel ‘Mee op café’ verzamelen we een aantal boeiende lezingen, verspreid over een half jaar,’ steekt burgemeester Marc Wijnants enthousiast van wal, ‘We willen graag op een ongedwongen manier genieten van dieptegesprekken over diverse thema's en daarna gedachten over uitwisselen. Hopelijk kunnen we zo een vast publiek opbouwen.’ Wat mag je zoal verwachten van de lezingenreeks  ‘Weer mee op café’? We lichten alvast een tipje van de sluier.
Weerman Hugo Matheus komt op vrijdag 22 februari om 20u in het gemeentehuis toelichten hoe zijn hobby uit de hand is gelopen en neemt je mee in de wondere wereld van het weer. Hoe kan je zelf het weer waarnemen en trachten te voorspellen? Wat is juist een hoog of een laagdrukgebied en welke gevolgen heeft dit voor het weer? Hoe werken de verschillende weermodellen?
€ 5.
Professor genetica Jean-Jacques  Cassiman behandelt op donderdag 21 maart om 20u in het gemeentehuis op een speelse wijze hoe genetica werkt en wat de rol van de onderzoeker daarin is. Wat is DNA? Hoe kan het onderzoek hiernaar een rol spelen in het dagelijks leven? De lezing is gebaseerd op het boek ‘Missie DNA, over verwantschap en vreemdgaan, mysteries en misdaad, evolutie en gezondheid’ dat hij samen met Peter Raeymaekers heeft geschreven. €7.

‘We zijn dus vooral op zoek gegaan,’ zegt schepen van cultuur Ilse Bollen, ‘naar sprekers die vurig kunnen vertellen. In onze zoektocht naar sprekers hielden we in het achterhoofd: wat vinden de meeste mensen belangrijk in een leven? Goed eten, plezier maken, genieten, bewegen en genezen.’ Gemiddeld kost een lezing ongeveer 6 euro en is iedere lezing gewoon apart te volgen. Koop je een abonnement van 30 euro voor alle lezingen, dan word je na afloop van de reeks in op een drankje op café getrakteerd… en kan je weer over alles meepraten. Je bent dus weer mee op café. Wie dus nog op zoek is naar een zinvolle en vooral ontspannende manier om wat van zijn vrije tijd in te vullen, weet dus wat te doen. Inschrijven en meer informatie kan steeds via:  info@linter.be of 011 78 93 77

IMG_5010 (Large)
Klik om te vergroten

terug naar alle nieuws