Pak de Buxusmot kordaat aan

De buxusmot verspreidt zich in sneltempo door Vlaanderen. Tuinliefhebbers zijn erg bezorgd over de
vraatschade die de rupsen toebrengen. Om de verspreiding van deze plaag onder controle te houden, is correcte informatie nodig over een efficiënte beheersing.
Alles wat je als tuinliefhebber moet weten over de buxusmot staat nu in één website: www.SOSbuxusmot.be. Je vindt er actuele informatie over het herkennen van deze plaag en over de schade die ze toebrengt aan buxusplanten. Ook tips over het beheersen van de buxusmot kan u op de website terugvinden. Voor www.SOSbuxusmot.be is een samenwerking opgezet tussen Landelijke Gilden, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) en dé sierteelt- en groenfederatie (AVBS).
Onderzoeksinstellingen PCS en ILVO volgen op twee locaties de opkomst van rupsen, vlinders en nieuwe generaties rupsen. Diverse bestrijdingstechnieken worden getest en beoordeeld vanuit de praktijk. Landelijke Gilden en AVBS vertalen deze verworven kennis naar praktische tips voor u als tuinliefhebber en verwittigen wanneer het tijd is om te handelen via een nieuwsbrief.

terug naar alle nieuws