Printvriendelijke versiePDFAAArss

Energiebeurs Hoegaarden - 'Wat vliegt er door mijn dak?'

Lang niet iedereen weet hoe het met het dak van zijn woning is gesteld. Nochtans verliest een woning tot 30 procent van haar warmte via het dak. Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een onnodig hoge energiefactuur en een onnodig grote CO2-uitstoot.

De gemeente Hoegaarden wil haar inwoners aanmoedigen om die warmteverliezen via het dak van hun woning aan te pakken en liet daarom in februari dit jaar in samenwerking met Interleuven een thermografische luchtfoto maken van het hele grondgebied.

Ondertussen werden de luchtopnames verwerkt tot een duidelijke thermografische kaart van de gemeente. Aan de hand van deze luchtfoto is het mogelijk om onvermoede warmteverliezen op te sporen en advies te verlenen over mogelijke energiebesparende aanpassingen aan de woning.

Elke inwoner kan een afspraak maken om aan de hand van de foto persoonlijk advies over het warmteverlies via het dak van de eigen woning te krijgen.

Op 22 september 2018 wordt de thermografische luchtfoto voorgesteld en wordt in samenwerking met de buurgemeenten Bierbeek en Boutersem een energiebeurs georganiseerd. De bezoekers krijgen ook alle informatie over bestaande premies, de Vlaamse energielening en kunnen kennismaken met het aanbod aan diensten en producten van lokale aannemers rond duurzaam renoveren, isoleren en ventileren.

Voor het bekijken en laten evalueren van de thermografische foto van jouw woning tijdens de beurs, kan je best op voorhand een afspraak maken via philip.peetersille@gemhoegaarden.be

Indien je niet kan langskomen op 22 september, kan je ook nadien via afspraak jouw thermografische foto komen bekijken en bespreken:

- tijdens de spreekuren van het Wooninfopunt op dinsdag en vrijdag

Je maakt hiervoor best een afspraak met de medewerkers van het Wooninfopunt ‘Beter Wonen aan de Gete’ via 016/76 87 41 - 011/69 05 48 of info@beterwonenaandegete.be 

- tijdens de avondzitdagen van de milieuambtenaar

Je maakt hiervoor ook best een afspraak met de milieuambtenaar via 016 76 87 40 of philip.peetersille@gemhoegaarden.be

De luchtfoto zal ook via de gemeentelijke website te raadplegen zijn en bij vragen over een juiste interpretatie kan je uiteraard steeds terecht bij de gemeente.

Heb je liever niet dat jouw woning zichtbaar is op de thermografische luchtfoto, dan kan je dit melden bij de milieudienst.

banner Hoegaarden_energiebeurs
Klik om te vergroten

Wanneer gaat deze activiteit door?

BeginDatum: 22/09/18
Aanvangsuur: 14.00
Einddatum :22/09/18
Einduur: 18.00

Waar gaat deze activiteit door?