Printvriendelijke versiePDFAAArss
Contact

Interlokale vereniging Beter Wonen aan de Gete
Sociaal Huis
Stationsstraat 29a
3400 LANDEN

E-mail Beter Wonen aan de Gete!
Tel. 011 69 05 45

Openingsuren Wooninfopunten

Download onze folder (pdf)

Deelnemende gemeenten:

LAATSTE NIEUWS

INFOAVOND ‘ISOLEREN VAN HELLENDE EN PLATTE DAKEN’ - Landen -
13 september 2018

Zowel bij nieuwbouw als bij bestaande woningen is een goede dakisolatie een absolute must. Een dik isolatiepakket alleen is echter niet genoeg, een correcte plaatsing is even belangrijk. Je maakt in deze sessie kennis met de principes van correct isoleren. Daarna leer je deze principes toepassen op zoldervloer- of dakisolatie bij hellende daken en bij isolatie van platte daken. 

De stad Landen,  in samenwerking met het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen en Vormingplus, nodigen je van harte uit voor deze infosessie op donderdag 13 september 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis.   

Deze organisatie krijgt de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Deelname is gratis. Schrijf je tijdig in via www.vormingplusob.be/dakisolatie-landen.

Voor meer informatie kan je telefonisch terecht bij Verna Vanwolleghem op het nummer 011/69 05 45 of per e-mail: info@beterwonenaandegete.be

Verwarmingsketel Provincie
Klik om te vergroten

INFOAVOND ‘WAT DOE IK ALS MIJN OUDE VERWARMINGSINSTALLATIE AAN VormingplusVERVANGING TOE IS? - Linter -  4 oktober 2018

Waar hou je rekening mee als je een verwarmingsinstallatie geheel of gedeeltelijk vervangt? Deze infosessie geeft meer inzicht in de werking van een installatie en haar onderdelen. Zowel radiatoren, convectoren als vloerwarming en wandverwarming komen aan bod. Je krijgt een overzicht van ketels op verschillende energiebronnen. Verder is er aandacht voor een optimale regeling van het volledige systeem en de koppeling met sanitair warm water.

De gemeente  Linter , in samenwerking met het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen en Vormingplus,  nodigen je van harte uit voor deze infosessie op donderdag 4 oktober 2018 om 19.30u  in de raadzaal van het gemeentehuis.  

Deze organisatie krijgt de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Deelname is gratis. Schrijf je tijdig in via https://www.vormingplusob.be

Voor meer informatie kan je telefonisch terecht bij Verna Vanwolleghem opprovincie vlaams-brabant _klein het nummer 011/69 05 45 of per e-mail: info@beterwonenaandegete.be .


ENERGIEBEURS 'WAT VLIEGT ER DOOR MIJN DAK?' - Hoegaarden - 22 september 2018

Lang niet iedereen weet hoe het met het dak van zijn woning is gesteld. Nochtans verliest een woning tot 30 procent van haar warmte via het dak. Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een onnodig hoge energiefactuur en een onnodig grote CO2-uitstoot.

De gemeente Hoegaarden wil haar inwoners aanmoedigen om die warmteverliezen via het dak van hun woning aan te pakken en liet daarom in februari dit jaar in samenwerking met Interleuven een thermografische luchtfoto maken van het hele grondgebied.

Op 22 september 2018 wordt de thermografische luchtfoto voorgesteld en wordt in samenwerking met de buurgemeenten Bierbeek en Boutersem een energiebeurs georganiseerd. De bezoekers krijgen ook alle informatie over bestaande premies, de Vlaamse energielening en kunnen kennismaken met het aanbod aan diensten en producten van lokale aannemers rond duurzaam renoveren, isoleren en ventileren.

Voor het bekijken en laten evalueren van de thermografische foto van jouw woning tijdens de beurs, kan je best op voorhand een afspraak maken via philip.peetersille@gemhoegaarden.be

De luchtfoto zal ook via de gemeentelijke website te raadplegen zijn en bij vragen over een juiste interpretatie kan je uiteraard steeds terecht bij de gemeente.

Heb je liever niet dat jouw woning zichtbaar is op de thermografische luchtfoto, dan kan je dit melden bij de milieudienst.

DUBBEL GLAS IN ELKE WONING VANAF 2020!

In het kader van de kwaliteitsverbetering van het Vlaams woningpark, besliste De Vlaamse Regering op 15/07/2016 dat er een verplichting tot dubbel glas komt vanaf 2020 in woonlokalen en badkamers.
De Vlaamse Regering voert deze nieuwe minimumvereiste gefaseerd in.

De afwezigheid van dubbel glas zal vanaf 1 januari 2020 in het technisch verslag woningkwaliteit gequoteerd worden met 3 of 9 strafpunten naargelang het gebrek niet algemeen (= 1 raam met enkele beglazing) of algemeen (= meerdere ramen met enkele beglazing) voorkomt.
Vanaf 1 januari 2023 wordt dit opgetrokken tot 9 of 15 strafpunten. Een woning kan vanaf 15 strafpunten ongeschikt verklaard worden.

Meer info op de website van Wonen Vlaanderen.

Subsidiërende hogere overheden:

    Niets gevonden op .