Printvriendelijke versiePDFAAArss
Contact

Interlokale vereniging Beter Wonen aan de Gete
Sociaal Huis
Stationsstraat 29a
3400 LANDEN

E-mail Beter Wonen aan de Gete!
Tel. 011 69 05 45

Openingsuren Wooninfopunten

Download onze folder (pdf)

Deelnemende gemeenten:

LAATSTE NIEUWS

afbeelding_flyer

Infosessies Groepsaankoop provincie Vlaams-Brabant

Dankzij de provinciale groepsaankoop plaatsten al zo’n 400 gezinnen zonnepanelen of dakisolatie. En dat voor een scherpe, maar correcte prijs. In 2018 breiden we deze groepsaankoop verder uit.

Sinds 16 april 2018 kan je als inwoner van Vlaams-Brabant intekenen op een groepsaankoop voor (spouw)muurisolatie of ramen. Grijp dus de kans om je woning nog beter te isoleren en je wooncomfort te laten stijgen. Naast de nieuwe groepsaankopen kan je nog steeds inschrijven voor dakisolatie of zonnepanelen.

Samen met vier lokale partners, IGO, Pajopower, 3Wplus en De Kringwinkel Hageland, selecteerde de provincie enkele aannemers. Ze kregen hierbij steun van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen. Op die manier zetten we een kwalitatieve uitvoering en correcte prijs voorop. Door te werken met lokale aannemers en installateurs steunen we ook de lokale economie.

Kiezen voor de provinciale groepsaankoop is dus drie keer winnen. Niet alleen stoot je minder CO2 uit en bespaar je op je energiefactuur, je helpt ook onze lokale economie bloeien.

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Kom dan naar een infosessie in jouw gemeente. Je krijgt er meer info over de aanpak, mogelijke premies en leningen en kan er kennismaken met de aannemer en installateurs.

De infosessies over zonnepanelen vinden plaats:

  • dinsdag 15 mei 2018 om 19u30 in de raadszaal van het stadhuis van Landen
  • donderdag 24 mei 2018 om 19u30 in de raadzaal van het gemeentehuis van Hoegaarden.

De infosessie over isolatie (dak-, zoldervloer- en (spouw)muurisolatie en ramen) vindt plaats:

  • donderdag 31 mei 2018 om 19u30 in de raadszaal van het gemeentehuis van Linter.

Om zeker te zijn van uw plaats op deze interessante infoavond kan u zich inschrijven bij Verna Vanwolleghem op nr. 011/ 69 05 45 of per mail: info@beterwonenaandegete.be.

Meer info en intekenen: www.vlaamsbrabant.be/groepsaankoop 

Dubbel glas in elke woning vanaf 2020

In het kader van de kwaliteitsverbetering van het Vlaams woningpark, besliste De Vlaamse Regering op 15/07/2016 dat er een verplichting tot dubbel glas komt vanaf 2020 in woonlokalen en badkamers.
De Vlaamse Regering voert deze nieuwe minimumvereiste gefaseerd in.

De afwezigheid van dubbel glas zal vanaf 1 januari 2020 in het technisch verslag woningkwaliteit gequoteerd worden met 3 of 9 strafpunten naargelang het gebrek niet algemeen (= 1 raam met enkele beglazing) of algemeen (= meerdere ramen met enkele beglazing) voorkomt.
Vanaf 1 januari 2023 wordt dit opgetrokken tot 9 of 15 strafpunten. Een woning kan vanaf 15 strafpunten ongeschikt verklaard worden.

Meer info op de website van Wonen Vlaanderen.

Vanaf 1 juli 2016 gelden ventilatie-eisen bij renovatiepremie

Onder meer het vervangen van vensters komt in aanmerking voor de premie,
maar daarbij moet vanaf 1 juli 2016 (datum plaatsing van de vensters) wel worden voldaan aan de ventilatievoorzieningen van
het Energiebesluit. Lees meer (application/pdf, 117.0 kB, info)

Subsidiërende hogere overheden:

    Niets gevonden op .